skip to Main Content

Heeft u last van onderstaande problemen/klachten? Maak dan direct een afspraak.

  • Pijnklachten
  • Uw prothese zit los
  • Voedsel onder de prothese
  • Uw gezicht veranderd
  • Regelmatig breuken in uw prothese
  • Kapotte mondhoeken
  • Of andere vervelende problemen

<- Meer informatie over onze behandelingen vindt u hiernaast.

1e Prothese: Noodprothese

Van eigen tanden naar kunstgebit:

Om allerlei verschillende redenen kunt u uw eigen tanden verliezen. Na uw 1e bezoek bij de tandprotheticus zal zij u doorverwijzen naar een tandarts/kaakchirurg. Als deze besluit uw tanden en kiezen te trekken komt u eerst weer bij de tandprotheticus terecht om uw 1e prothese te laten vervaardigen.

Direct plaatsen van het gebit:

De prothese wordt na het trekken van de tanden en kiezen direct over de wonden geplaatst als een pleister op de wonden. De prothese zal het zwellen van de kaak tegengaan maar, u zult wel klemmen en pijn ervaren.
Toch mag de prothese de 1e 24 uur na extracties niet uit de mond gehaald worden dit om te zorgen dat er bloedstolsels in de wonden gevormd kunnen worden. Als u de prothese er wel uit zou halen kunnen de stolsels scheuren en weer gaan bloeden en door de zwelling kan de prothese niet meer in de mond passen.

De TIJD erna:

U komt weer terug bij de tandprotheticus om samen het gebit uit te doen en even de wonden schoon te spoelen. Dit is een noodprothese waar u 1 jaar mee moet doen totdat de kaak volledig uit geslonken is. Gedurende het jaar vullen we de prothese op met een nieuw laagje om zo de pasvorm enigszins goed te houden. (rebasing)

Volledige Prothese

Als uw prothese enkele jaren oud is , kan het raadzaam zijn om regelmatig op controle te komen om de pasvorm te laten controleren. Eventueel kunnen we hierin een laagje (rebasing) aanbrengen zodat het weer goed aansluit op het tandvlees. Als de tanden en/of kiezen afgesleten zijn dan is vervanging de beste optie. Dit om de zogenoemde centenbak tegen te gaan. In totaal zullen we 5 afspraken nodig hebben om een volledig kunstgebit te vervaardigen.

Voor het aanmeten van de volledige prothese is overigens GEEN verwijzing nodig van de tandarts!

Kunstgebit Reparatie

Het komt nooit goed uit. Uw kunstgebit is kapot of zit los en doet pijn. Voor kunstgebit reparatie kunt u uiteraard ook bij ons terecht.
Is uw tand of prothese gebroken dan is het raadzaam om even de praktijk te bellen om hiervoor een afspraak in te plannen, dan weet u zeker dat u binnen 1 a 2 uur (tijdens het drinken van een kopje koffie /thee) weer met een gerepareerde prothese de deur uit gaat.

N.B. Bent u zelf niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen? Dan gaat onze service zo ver dat wij de prothese komen ophalen.

Rebasing

In de loop der jaren slinkt uw kaak, maar de prothese blijft hetzelfde waardoor er ruimte ontstaat tussen uw tandvlees en de prothese. Met een rebasing vullen we de ruimte, die ontstaan is, op met een nieuw laagje kunststof waardoor de prothese weer goed zit.

Werkwijze:

Wij maken ’s morgens een afdruk van uw kaak en dan kunt u ’s middags uw prothese alweer ophalen.

Gebit op implantaten

De implantaten zijn kunstwortels die geplaatst worden om de sterk geslonken kaak enig houvast aan de prothese te geven. Hierop wordt een constructie gemaakt dm.v. drukknoppen of een steg.

 

Gebit op implantaten

Partiele en frame prothese’s

Dit zijn gedeeltelijke kunstgebitten omdat hierbij nog eigen tanden en of kiezen aanwezig zijn. Dit kan helemaal van kunststof gemaakt zijn of van metaal en kunststof. Tijdens de intake zullen we hier uitvoerig de voor- en nadelen van bespreken.

Mondbeschermer/knarsplaat

Er wordt een individuele afdruk van uw gebit gemaakt, dus een op maat gemaakte bescherming voor uw tanden.
Handig voor tijdens het sporten of ’s nachts tijdens het tanden knarsen.

Back To Top